Ζουμερό brownies με σάλτσα καραμέλα-espresso

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

9

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 φλ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

1/2 φλ. ζάχαρη άχνηκοσκινισμένη

1/2 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

3/4 κ.γ. αλάτι

μεγάλα αυγά

1/2 φλ. ελαιόλαδο

κ.σ. νερό

1/2 κ.γ. βανίλια

 

Για τη σάλτσα καραμέλα-εσπρέσο:150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%30 γρ. espresso

50 γρ. βούτυρο, παγωμένο

1 κ.γ. αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σάλτσα καραμέλα-espresso: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, τη ζάχαρη σε δόσεις και σιγά σιγά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει καραμέλα. Αφού γίνει μία σκούρα καραμέλα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τον espresso μας στη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη την καραμέλα να κρυώσει τελείως.
Για τα brownies: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα μικρό τετράγωνο ταψί.
Σε ένα μεσαίο σκεύος, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη άχνη, τα κομματάκια σοκολάτας και το αλάτι.
Σε ένα διαφορετικό, μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το νερό, τη βανίλια και χτυπάμε πολύ καλά με ένα αυγογδάρτη.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μίγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το μίγμα μας στο ταψί. Αν χρειαστεί με μια μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν τελείως και κόβουμε σε κομμάτια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας-espresso και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος