02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
2 | Καρυκεύουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. |
3 | Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. |
4 | Θωρακίζουμε τις μπριζόλες 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη. |
5 | Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. |
6 | Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το γάλα, τη μουστάρδα ρίγανη-θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται. |
7 | Επιστρέφουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι, το σκεπάζουμε με το καπάκι ή με ένα αλουμινόχαρτο. |
8 | Βάζουμε το κρέας στο φούρνο για 15-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με την προτίμησή μας. |
9 | Αν το τηγάνι μας δε μπαίνει στο φούρνο μεταφέρουμε σε ένα ταψί με όλα τα υγρά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. |
10 | Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη. |
11 | Ζεσταίνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι (αν χρησιμοποιήσουμε ταψάκι επιστρέγουμε τη σάλτσα στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε πριν) και την αφήνουμε να σιγοβράσει. Ενώ σιγοβράζει, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. βούτυρο και 1-2 κ.σ. αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα, μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί. |
12 | Μόλις η σάλτσα πήξει και γίνει κρεμώδης, την αφαιρούμε από τη φωτιά. |
13 | Περιχύνουμε τις μπριζόλες με τη κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σερβίρουμε. |