Ζυμαρικά Fettuccine με μανιτάρια και ελαιόλαδο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine

½ φλ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

πιπέρι, κατά προτίμηση

φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη κ.τλ.)

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήματα

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. 

Στραγγίζουμε τα fettuccine και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος