01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι ή τυχών μαγειρικά λίπη. |
2 | Τοποθετούμε την φέτα ψωμί στο μίξερ/μπλέντερ και χτυπάμε περίπου 10 φόρες ή μέχρι τα ψίχουλα γεμίσουν 1/2 κούπα. |
3 | Ραντίζουμε τα ψίχουλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 2 λεπτά στους 200°C ή μέχρι να χρυσαφίσουν. |
4 | Μεταφέρουμε τα ψίχουλα σε μια ριχή πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. |
5 | Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σταυρωτά έτσι ώστε να δημιουργηθούν 4 κομμάτια. Πιέζουμε όλες τις πλευρές του τυριού στα ψίχουλα. Τοποθετούμε τα τυρια σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. |
6 | Σε μεσαία-υψηλή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. |
7 | Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, την ζάχαρη και το πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα. |
8 | Προσθέτουμε τις γαρίδες και το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. |
9 | Απομακρύνουμε το τηγάνι από την φωτία. Διατηρούμε το τηγάνι ζεστό καλύπτοντας το φαγητό με ένα καπάκι. |
10 | Ψήνουμε το τυρί στους 200°C για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το τυρί χωρίς όμως να χάσει το σχήμα του. |
11 | Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την 1/2 κούπα βασιλικού στο μίγμα ντομάτας. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. |
12 | Χωρίζουμε τα ζυμαρικά σε 4 μπολ φαγητού. Σε κάθε μερίδα προσθέτουμε μια από τις μπάλες τυρίου. Εαν το επιθυμούμε μπορούμε να γαρνίρουμε τα ζυμαρικά με τα κλωναράκια βασιλικού. |