Ζυμαρικά linguine με γαρίδες, ντομάτα, βασιλικό και ζεστό κατσικίσιο τυρί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60'΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 φέτα ψωμί του τοστ άσπρο

1 πακέτο κατσικίσιο τυρί σε σχήμα καλαθάκι (περίπου 115 γρ)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα κρεμμύδι χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

2 ½ κούπες ντομάτες κομμένες και αποφλοιωμένες  (περίπου 680 γρ)

¼ κούπα νερό

1 ½ κ.γ. ζάχαρη

¾ κ.γ. κόκκινο πιπέρι τριμμένο

225 γρ. γαρίδες μεσαίες καθαρισμένες

½ κ.γ. αλάτι

350 γρ. ζυμαρικά Linguine

½ κούπα φρέσκος βασιλικός λεπτοκομμένος

Κλωναράκια βασιλικού (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι ή τυχών μαγειρικά λίπη.
2 Τοποθετούμε την φέτα ψωμί στο μίξερ/μπλέντερ και χτυπάμε περίπου 10 φόρες ή μέχρι τα ψίχουλα γεμίσουν 1/2 κούπα.
3 Ραντίζουμε τα ψίχουλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 2 λεπτά στους 200°C ή μέχρι να χρυσαφίσουν.
4 Μεταφέρουμε τα ψίχουλα σε μια ριχή πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
5 Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σταυρωτά έτσι ώστε να δημιουργηθούν 4 κομμάτια. Πιέζουμε όλες τις πλευρές του τυριού στα ψίχουλα. Τοποθετούμε τα τυρια σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
6 Σε μεσαία-υψηλή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
7 Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, την ζάχαρη και το πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα.
8 Προσθέτουμε τις γαρίδες και το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες.
9 Απομακρύνουμε το τηγάνι από την φωτία. Διατηρούμε το τηγάνι ζεστό καλύπτοντας το φαγητό με ένα καπάκι.
10 Ψήνουμε το τυρί στους 200°C για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το τυρί χωρίς όμως να χάσει το σχήμα του.
11 Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την 1/2 κούπα βασιλικού στο μίγμα ντομάτας. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
12 Χωρίζουμε τα ζυμαρικά σε 4 μπολ φαγητού. Σε κάθε μερίδα προσθέτουμε μια από τις μπάλες τυρίου. Εαν το επιθυμούμε μπορούμε να γαρνίρουμε τα ζυμαρικά με τα κλωναράκια βασιλικού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος