Ζυμαρικά linguine με πέστο βασιλικού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

375 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι

1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

2 κ.σ. κουκουνάρι, ψημένο + επιπλέον για γαρνίρισμα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη + επιπλέον για γαρνίρισμα

1/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι χοντρό, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2 Σουρώνουμε και επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
3 Όσο βράζουν τα linguine, σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και την παρμεζάνα.
4 Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε στην πέστο το ελαιόλαδο, αργά και με σταθερή ροή. Χτυπάμε και αλατοπιπερώνουμε.
5 Προσθέτουμε την πέστο στα μακαρόνια, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με παρμεζάνα, κουκουνάρια και αλάτι χοντρό (προαιρετικά).
Δημήτρης Σκαρμούτσος