Ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. πέννες

1 κρεμμύδι, κομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

180 γρ. ερυθρός τόνος σε νερό, Alelma

400 γρ. ντοματίνια, κομμένα

1 κ.γ. ξηρή ρίγανη

100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αλατίζουμε ελαφρά. Βράζουμε το νερό μας και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε 2 λεπτά λιγότερο ό,τι αναφέρεται στο πακέτο. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3 Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό της συσκευασίας, τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
4 Προσθέτουμε τα ντοματίνια τα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.
5 Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος