Πέννες με φρέσκια ντομάτα, λουκάνικο και αυθεντικό σκληρό τυρί

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ζυμαρικά πέννες

250 γρ. χωριάτικο λουκάνικο

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κούπα κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

2 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο

½ κιλό ντομάτες, κομμένες σε κομμάτακια

6 κ.σ. αυθεντικό δανέζικο σκληρό τυρί, Arla

¼ κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι

¼ κούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε αλάτι και τις πέννες. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7 λεπτά.
2 Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, κόβουμε το λουκάνικο σε κυβάκια όσο πιο μικρά μπορούμε. Σε μεσαία φωτιά ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι.
3 Προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι, ετσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το κρεμμύδι στο τηγάνι, τσιγαρίζουμε για 4 λεπτα ανακατεύοντας έτσι ώστε να διαλυθεί το λουκάνικο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
4 Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά. Ανακατεύοντας προσθέτουμε τα ζυμαρικά, 2 κ.σ. αυθεντικό δανέζικο σκληρό τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Από πάνω πασπαλίζουμε το υπόλοιπο αυθεντικό δανέζικο σκληρό τυρί και το βασιλικό.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος