Ζυμαρικά ravioli με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

12 ραβιόλια γεμιστά με τυρί

150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 φλ. φρέσκο baby σπανάκι

1/4 φλ. φέτα, θρυμματισμένη

 

Για τη σάλτσα:

1 ½  φλ. χυμός ντομάτας

½  κρεμμύδι, τριμμένο

½  φλ. κόκκινο κρασί

1 κ.σ. Tabasco, Habanero

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

½  κ.σ. ντοματοπελτέ

ελαιόλαδο

½  κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα ραβιόλια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Για τη σάλτσα: Σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε και κατόπιν σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τον κιμά, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι, πασπαλίζουμε με φέτα και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος