Ζυμαρικά spaghetti με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικα από κοτόπουλο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ.ζυμαρικά spaghetti

1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

1 συσκευασία (280 γρ.) λουκάνικα από κοτόπουλο Ναυπάκτου, Κοντοχρήστος

1 ½  φλ. χυμό ντομάτας

1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη

½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

¼ κ.γ. κανέλα

μία πρέζα ζάχαρη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
2 Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
3 Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
4 Ρίχνουμε τα λουκάνικα από κοτόπουλο τ. Φρανκφούρτης και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
5 Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
6 Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να τραβήξει λίγο τα υγρά της και να δέσει.
7 Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα λουκάνικα, προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.
8 Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος