Ένα ζεστό ρόφημα δε χρειάζεται πάντα τεχνική και επαγγελματικά υλικά ή συσκευές. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε ροφήματα που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα. Πως θα συγκριθεί όμως με αυτά που βρίσκουμε στα καταστήματα; Με τις παρακάτω εύκολες συμβουλές μπορείτε να φτιάξετε γευστικά ροφήματα μόνοι σας!
1. Καφές
Ναι ο καφές είναι ένα δημοφιλές ρόφημα, όμως είναι πολλές οι φορές που ο σπιτικός καφές δεν έχει την ίδια γεύση με τον καφέ που αγοράζουμε σε καφετέριες. Τις περισσότερες φορές, αυτό που αλλάζει είναι ο εξοπλισμός, η ποικιλία καφέ και φυσικά η τεχνική.
Αν σας αρέσει το αφρόγαλα, φροντίστε να προμηθευτείτε μία καλή αφρογαλιέρα ώστε να μην παιδεύεστε με το μπρίκι. Ένα tip εδώ είναι πριν ρίξετε το αφρόγαλα στο ποτήρι ή την κούπα σας, να το χτυπήσετε απαλά στον πάγκο κάνοντας κυκλικές κινήσεις ώστε να φύγουν οι φυσαλίδες και να διατηρηθεί μία βελούδινη υφή. Μην ξεχνάτε πως κάθε εταιρεία και ποικιλία καφέ έχει τη δική της ξεχωριστή γεύση. Δοκιμάστε μερικές διαφορετικές ποικιλίες για να βρείτε αυτήν που σας ταιριάζει καλύτερα.
2. Σοκολάτα
Φυσικά η σοκολάτα είναι ένα αγαπημένο ρόφημα για όλους, ειδικά τον χειμώνα. Είναι όμως ένα ρόφημα που δεν είναι εύκολο να παρασκευάσουμε χωρίς να νιώσουμε τη γεύση της τυποποιημένης σκόνης. Πως μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε μία γευστική σοκολάτα;
Για αρχή προτιμήστε την μαύρη σοκολάτα που δίνει περισσότερη γεύση στο ρόφημα, αφού έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο. Αν θέλετε επίσης μία πιο βελούδινη υφή, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα γάλακτος. Φυσικά δε μπορούμε να παραλείψουμε το έξτρα άρωμα. Δοκιμάστε να προσθέσετε κανέλα, λικέρ, βανίλια, πορτοκάλι ή όποιο άρωμα σας αρέσει. Αν θέλετε ένα πικάντικο ρόφημα σοκολάτας αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, δοκιμάστε τη συνταγή εδώ.
3. Τσάι και ζεστά ροφήματα
Το τσάι ή οποιοδήποτε ζεστό ρόφημα με βάση το τσάι, χρειάζεται μία προσοχή στην παρασκευή του. Μπορεί να πιστεύουμε πως ένα τόσο απλό ρόφημα δεν είναι δύσκολο να φτιαχτεί, όμως αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα απολαυστικό και ξεχωριστό ρόφημα με βάση το τσάι, τότε σίγουρα οι αυτές οι τεχνικές θα βοηθήσουν.
Αρχικά, είναι καλό να χρησιμοποιούμε τσάι χύμα, το οποίο μπορεί να δώσει περισσότερα αρώματα στο ρόφημά μας. Φυσικά κάθε είδος τσαγιού δεν χρειάζεται την ίδια θερμοκρασία νερού, συνεπώς πρέπει πάντα να βράζουμε στη θερμοκρασία νερού που είναι ιδανική για το είδος τσαγιού που έχουμε επιλέξει. Τέλος, για να δημιουργήσουμε ένα ρόφημα με έξτρα μυρωδιές, μπορούμε να προσθέσουμε στο τσάι μας όποιο μπαχαρικό ή φρούτο μας αρέσει και ταιριάζει με το τσάι που επιλέξαμε. Για ένα ζεστό ρόφημα με τσάι, μήλο, κανέλα και κράνμπερις, δοκιμάστε τη συνταγή εδώ.