Από το 1856 η κληρονομιά επεξεργασίας των αυγών του Κέφαλου, περνά για τέσσερις γενιές από παππού σε υιό, στην Οικογένεια Τρικαλινός.
Χάρη στην καινοτόμο επεξεργασία, αλλά και τις πιστοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας, το Αυγοτάραχο Τρικαλινός διαθέτει αποδεδειγμένα μεγάλη διατροφική αξία, βελούδινη υφή και εξαιρετικά μακρά επίγευση.
Αποτελεί ένα τρόφιμο Εθνικό Θησαυρό, με αποδεδειγμένα πλούσια διατροφική αξία, που το καθιστά ως ένα από τα σημαντικότερα natural super food καθώς η εταιρία έχει πραγματοποιήσει σχετικές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν δημοσιευτεί σε Ιατρικά Περιοδικά και παρουσιάστηκαν σε Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο το 2013.
Για αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά Ποιότητας και Γεύσης, έχει τιμηθεί από εγχώριους και διεθνείς θεσμούς, ενώ οι καλαίσθητες συσκευασίες του προϊόντος τιμήθηκαν με Βραβεία Καλύτερης Συσκευασίας σε διαγωνισμούς της Ελλάδας και στα διεθνή Βραβεία Pentawards. Το 2017 το Trikalinos Αυγοτάραχο τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Brand από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το 2022 λαμβάνει το Βραβείο Βιώσιμης και Καινοτόμου Ανάπτυξης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ στις 29 Μαρτίου 2022, της απονέμεται το 17o Walter Scheel Medaille, ένα βραβείο αναγνώρισης της διάσωσης της Ευρωπαϊκής γαστρονομικής κουλτούρας και τελειοποίησης της τέχνης παραγωγής του Αυγοτάραχου από την εταιρία Trikalinos.
H κυκλοφορία του βιβλίου “Fragile Feast, Routes to Ferran Adria” που περιέχει τις επιλογές του διάσημου Chef, κατατάσσει επώνυμα το Αυγοτάραχο Τρικαλινός στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά τρόφιμα του πλανήτη. Ο ίδιος ο Adria, το προτείνει ως την εναλλακτική στο χαβιάρι.
Από την Κύπρο ως την Αλεξανδρούπολη και τη νησιωτική Ελλάδα, σε όλη την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, στο Παρίσι, το Μιλάνο τη Γκρενόμπλ και τις Γαλλικές ακτές, στα πολυτελέστερα πριβέ εστιατόρια της Ιβηρικής χερσονήσου και των Αραβικών χωρών, στο Λονδίνο, τη Ρουμανία, το Ισραήλ, και το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι, σε Τόκυο, Οζάκα, Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη. Στο Σίδνεϋ και τη Μελβούρνη, σε Ταϊπέι, Σιγκαπούρη, αλλά και το εξωτικό νησάκι του Άγιου Βαρθολομαίου, οι σπουδαιότεροι και πιο διακεκριμένοι Chef του πλανήτη σε πάνω από 40 χώρες, μοιράζονται το ίδιο συστατικό, δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα και νόστιμες συνταγές με τον ίδιο θησαυρό του τόπου μας, το Trikalinos Αυγοτάραχο, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση του παραγωγού του Ζαφείρη Τρικαλινού, ότι τα σπουδαία προϊόντα δε γνωρίζουν σύνορα, αλλά γίνονται το όχημα για να ταξιδέψει ο γαστρονομικός πολιτισμός της πατρίδας μας στα πέρατα του κόσμου!