Στο γιορτινό μας τραπέζι πάντα βάζουμε περισσότερη προσπάθεια και μεράκι. Όμως η πρώτη και βασική ερώτηση στο μυαλό όλων είναι «Τι θα μαγειρέψω;». Είτε έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε τα ίδια εορταστικά φαγητά εδώ και χρόνια, είτε φέτος είναι ένα από τα πρώτα σας τραπέζια, αυτές οι συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους!

Σούπα με άγρια μανιτάρια

Ναι αυτή τη συνταγή θα μπορούσαμε να τη μαγειρέψουμε όλο τον χρόνο. Όμως γιατί να μην κάνουμε τη διαφορά και αντί για μία αναμενόμενη σούπα με κάστανο να σερβίρουμε μία πεντανόστιμη σούπα με άγρια μανιτάρια; Άλλωστε το ορεκτικό είναι αυτό που κάνει την πρώτη εντύπωση.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Σούπα με άγρια μανιτάρια

 

Ναι αυτή τη συνταγή θα μπορούσαμε να τη μαγειρέψουμε όλο τον χρόνο. Όμως γιατί να μην κάνουμε τη διαφορά και αντί για μία αναμενόμενη σούπα με κάστανο να σερβίρουμε μία πεντανόστιμη σούπα με άγρια μανιτάρια; Άλλωστε το ορεκτικό είναι αυτό που κάνει την πρώτη εντύπωση.

Δείτε τη συνταγή εδώ.

Ψητή γαλοπούλα με γέμιση μπέικον

Φυσικά και μπορείτε να μαγειρέψετε γαλοπούλα ακόμη κι αν δεν έχει λείψει ποτέ από το γιορτινό σας τραπέζι. Γιατί να μη δοκιμάσετε όμως μία διαφορετική γέμιση από τις κλασικές; Το μείγμα από μπέικον, πράσο και σκόρδο θα ταιριάξει τέλεια με τη γαλοπούλα και δε θα αφαιρέσει τίποτα από το γιορτινό σας γεύμα. Δοκιμάστε τη συνταγή εδώ.

Ψητή γαλοπούλα με γέμιση μπέικον

Φυσικά και μπορείτε να μαγειρέψετε γαλοπούλα ακόμη κι αν δεν έχει λείψει ποτέ από το γιορτινό σας τραπέζι. Γιατί να μη δοκιμάσετε όμως μία διαφορετική γέμιση από τις κλασικές; Το μείγμα από μπέικον, πράσο και σκόρδο θα ταιριάξει τέλεια με τη γαλοπούλα και δε θα αφαιρέσει τίποτα από το γιορτινό σας γεύμα. Δοκιμάστε τη συνταγή εδώ.

Ψητό χοιρομέρι με γλάσο πορτοκαλιού

Το χοιρινό είναι ένα πολύ εορταστικό υλικό και το συναντάμε συχνά σε γιορτινά τραπέζια. Ο συνδυασμός με το πορτοκάλι είναι ιδανικός για ένα πιο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα χωρίς υπερβολική προσπάθεια!

Θα βρείτε τη συνταγή εδώ.

Ψητό χοιρομέρι με γλάσο πορτοκαλιού

Το χοιρινό είναι ένα πολύ εορταστικό υλικό και το συναντάμε συχνά σε γιορτινά τραπέζια. Ο συνδυασμός με το πορτοκάλι είναι ιδανικός για ένα πιο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα χωρίς υπερβολική προσπάθεια!

Θα βρείτε τη συνταγή εδώ.

Baby πατάτες με σκόρδο, κρασί και φρέσκα μυρωδικά

Κυρίως γεύμα χωρίς συνοδευτικό δε γίνεται. Οι πατάτες ταιριάζουν γευστικά με τα περισσότερα πιάτα και αρέσουν σε όλους! Δοκιμάστε να φτιάξετε μία πιο γιορτινή εκδοχή τους προσθέτοντας κρασί, σκόρδο και μυρωδικά και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας θα μοσχοβολήσει! Δοκιμάστε τη συνταγή εδώ.

Baby πατάτες με σκόρδο, κρασί και φρέσκα μυρωδικά

 

Κυρίως γεύμα χωρίς συνοδευτικό δε γίνεται. Οι πατάτες ταιριάζουν γευστικά με τα περισσότερα πιάτα και αρέσουν σε όλους! Δοκιμάστε να φτιάξετε μία πιο γιορτινή εκδοχή τους προσθέτοντας κρασί, σκόρδο και μυρωδικά και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας θα μοσχοβολήσει! Δοκιμάστε τη συνταγή εδώ.

 

Blondies με καφέ

Ναι δεν είναι μελομακάρονα, ούτε κουραμπιέδες. Αυτά σίγουρα θα υπάρχουν στο σπίτι από πριν κι αν όχι θα τα φέρουν οι καλεσμένοι. Εστιάστε λοιπόν σε ένα «διαφορετικό» γλυκό που μοιάζει πολύ με όλα τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Θα βρείτε τη συνταγή εδώ.

Θα βρείτε τη συνταγή εδώ.

Blondies με καφέ

 

Ναι δεν είναι μελομακάρονα, ούτε κουραμπιέδες. Αυτά σίγουρα θα υπάρχουν στο σπίτι από πριν κι αν όχι θα τα φέρουν οι καλεσμένοι. Εστιάστε λοιπόν σε ένα «διαφορετικό» γλυκό που μοιάζει πολύ με όλα τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Θα βρείτε τη συνταγή εδώ.

Δημήτρης Σκαρμούτσος