Η εταιρία Trikalinos, ηγέτιδα στην παραγωγή και εμπορία Αυγοτάραχου και αλίπαστων,  έλαβε τρεις σημαντικές διακρίσεις στα διεθνή βραβεία καινοτομίας, ασφάλειας τροφίμων και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών Food Experts Award’s, των FEA 2023.

Ειδικότερα, έλαβε το Gold βραβείο στην κατηγορία “Food Brand Marketing Stand Out” για την μπράντα Trikalinos, το Gold βραβείο στην κατηγορία “Superfood” για το Trikalinos Αυγοτάραχο και το Gold βραβείο στην κατηγορία “Top Packaging Design”, για την «Αφρίνα- Ανθός Άλατος».

Τα βραβεία παρέλαβαν οι Ζαφείρης Τρικαλινός, Πρόεδρος της εταιρίας και Λίλα Κούρτη, Sales & Exports Manager. Κατά την απονομή των βραβείων ο Ζαφείρης Τρικαλινός δήλωσε: «Η Βράβευσή μας από τα Food Experts Awards, είναι μεγάλη τιμή για εμάς αλλά και αναγνώριση της επένδυσης σε έρευνα, της επιμονής και της αφοσίωσης της εταιρίας μας στην ανάδειξη του γαστρονομικού και διατροφικού πλούτου των προϊόντων μας».

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι εταιρείες που συμμετείχαν διαγωνίστηκαν σε 25 κατηγορίες, οι οποίες αναφέρονται σε σύγχρονα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση τροφίμων και τον καταναλωτή όπως η καινοτομία, η κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων, η διατροφική αξία, η ακεραιότητα, η πελατοκεντρικότητα, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος και η μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Tην τελετή παρουσίασε η Δημοσιογράφος Ελένη Τσαγκά ενώ εκτός από τις νικήτριες εταιρείες στην εκδήλωση παρέστησαν εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου, καθώς και πλήθος κόσμου από την 31η Detrop/HELEXPO και τους επισκέπτες της. Παράλληλα, στην τελετή απονομής των FEA έγιναν τιμητικές βραβεύσεις προσώπων και οργανισμών για την προσφορά τους στην Επιστήμη Τροφίμων.

 

Λίγα λόγια για την εταιρία:

Η οικογένεια Τρικαλινός δραστηριοποιείται από το 1856 στην μεταποίηση και εμπορία του αυγοτάραχου. Με το πέρασμα των χρόνων, με αφοσίωση και μεράκι στην παραγωγή ενός άρτιου ποιοτικά και γευστικά προϊόντος, η εταιρία βελτιώνει συστηματικά την παραγωγική διαδικασία του αυγοτάραχου διατηρώντας αναλλοίωτα τα διατροφικά του χαρακτηριστικά. Το διατροφικό προφίλ του Αυγοτάραχου Trikalinos έχει αποτελέσει μελέτη περίπτωσης ερευνών Πανεπιστημίων και πιστημονικών περιοδικών ανά τον κόσμο. Χάρη στην μοναδική ποιότητα και γεύση αλλά και τις σύγχρονες συσκευασίες τους, τα προϊόντα της εταιρίας έχουν διακριθεί σε όλο τον κόσμο και έχουν αποτελέσει έμπνευση για τη δημιουργία κορυφαίων πιάτων που φέρουν την υπογραφή καταξιωμένων σεφ. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρίας Τρικαλινός εξάγονται σε 42 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Δημήτρης Σκαρμούτσος