Το χονδρό θαλασσινό αλάτι είναι πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι chef το χρησιμοποιούν στα ψητά, στις σαλάτες αλλά και στο μαγείρεμα.
Γιατί το προτιμάμε;
• Έχει την αυθεντική θαλασσινή του γεύση, γιατί δεν προστίθενται σε αυτό ιώδιο και αντισυσσωματικά ροής καθώς το μέγεθος των κρυστάλλων δεν ευνοεί το σβόλιασμα.
• Οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος κρύσταλλοι διευκολύνουν το αλάτισμα στην σωστή ποσότητα. Μια πρέζα στο χέρι αρκεί για να καταλάβουμε πόσο πρέπει να αλατίσουμε.
• Οι κρύσταλλοι του χοντρού θαλασσινού αλατιού είναι μεγαλύτεροι και τους νιώθουμε αμέσως όταν γευόμαστε τα φαγητά.
• Είναι ιδανικό γαρνίρισμα στις τροφές γιατί διαλύεται αργά και ομοιόμορφα πάνω σε αυτές.
• Ταιριάζει τέλεια και στη ζαχαροπλαστική όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην αντίθεση αλμυρών και γλυκών γεύσεων.
Προτείνουμε να δοκιμάσετε και εσείς να αλατίσετε την ντομάτα σας με χονδρό θαλασσινό αλάτι «χωρίς πρόσθετα». Θα είναι για εσάς μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.